Lunchen in Valencia

Ik hou ervan hoe Spaanse mensen altijd de tijd nemen om te gaan zitten en te genieten van een maaltijd, zoals in Nederland je veel ¨Grab & Go´-plaatsen zou zien, dit is niet zo gebruikelijk hier in Valencia. Je gaat zitten, bij voorkeur op een zonnig terras, ontspant en geniet van een maaltijd. Een lange lunchpauze is geweldig als je het mij vraagt, het voelt echt alsof je de dag in twee delen breekt en je hebt ongeveer een uur of 2 om geniet van wat tijd met vrienden tijdens een heerlijke lunch. Een van de dingen waar ik zo van hou in Valencia is dat je bij vrijwel ieder restaurant een menu del dia kunt eten.

Wat is een ‘menu del dia’?
Een menu del dia was verplicht voor veel restaurants in Spanje door een wet die in 1965 werd aangenomen. De wet bepaalde normen en prijzen voor de middagmaaltijd ten behoeve van het toerisme. Hoewel het aanvankelijk gericht was op toeristische gebieden, werd het begin jaren zeventig populair in heel Spanje. Het bood ook een goede maaltijd tegen een redelijke prijs voor werknemers die niet naar huis konden voor de middagmaaltijd.

Een menu del dia wordt meestal middag aangeboden (la comida). Deze volledige maaltijd wordt aangeboden voor één prijs, meestal tussen de 10 en 15 euro. Het omvat normaal gesproken een voorgerecht, het hoofdgerecht, een dessert en koffie. Afhankelijk van de bar is ook een drankje inbegrepen. Gewoonlijk heb je ongeveer drie opties voor elke gang. Het is een geweldige manier om nieuwe restaurants uit te proberen voor een mooi prijsje.

Lunchen in Valencia

– Oganyo: een net geopend fusion estaurant even buiten het centrum, vlakbij het voetbalstadion Mestalla. Een heerlijke plek om net wat luxer te lunchen en je komt er gegarandeerd geen andere toeristen tegen.

– Cameleon: ga hier heen voor een typisch Valenciaans lunchmenu. Met een dagelijks nieuwe kaart is het altijd een verrassing wat je gaat eten. De 3 voorgerechten krijg je altijd en voor het hoofdgerecht kan je kiezen tussen een aantal rijstgerechten. Een top plek als je de echt Valenciaanse smaken wilt proeven!

 Bodega Anyora: dit restaurantje ligt in de visserswijk El Cabanyal, leuk als je een dagje richting strand wilt. Het is een oude bodega die er geweldig leuk uitziet en het eten is ook nog een heerlijk. Je vindt hier een mix van traditionele Valenciaanse gerechten, bijvoorbeeld een varkensoor tot aan hippe gerechten waaronder bijvoorbeeld een tomaat met mango, avocado en een chilimayo. Let dus goed op wat je bestelt 😉 !

 Thailicious: even geen zin in een Spaans gerecht?! Ga dan naar Thailicious voor bijvoorbeeld een heerlijke curry. Voor slechts 10 euro heb je een voor, hoofd en nagerecht en ze zijn echt de-li-cious. Dit restaurant ligt in de prachtige wijk Canovas, vlakbij het centrum dus top te combineren met een middagje shoppen.

– Saona: een all time favorite voor de Valencianen én toeristen. Een concept met een hippe inrichting, lekkere menukaart en dat voor een leuk prijsje. Er zijn verschillende locaties in de stad. Let wel op; je moet hier online reserveren wil je zeker zijn van een plekje.

Wat is jouw favoriet restaurantje in de stad?

2 reacties op “Lunchen in Valencia”

  1. Heerlijk lunchen bij Saona zoooo lekker
    Wel eerst heerlijk de stad doorfietsen met Jessica van de Louw als reisgids
    Ze geniet er net zoveel van als wij
    Top stad Valencia
    Totgauw

  2. Pingback: THE SUNNY SOUTH - De vijf valenciaanse maaltijden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hola! Graag leid ik je rond in Valencia :)